Vaalburg Advocatuur | Amsterdam

Mr. Karin Vaalburg

In 2002 ben ik gestart als advocaat. Naast mijn baan als advocaat, was ik ook militair reservist bij de Koninklijke Landmacht. Uiteindelijk werd de aantrekkingskracht van het militaire leven zo groot, dat ik helemaal ben overgestapt en beroepsofficier geworden. Een ervaring die ik niet graag had willen missen en die mij veel heeft gebracht. De ‘can do’ en ‘no-nonsens’ mentaliteit van de militair sluit perfect aan bij hoe ik zelf in het leven sta. Het werken onder verzwaarde omstandigheden, in teamverband, het nemen van beslissingen met grote consequenties hebben mijn verantwoordelijkheidsgevoel, besluitvaardigheid en doelgerichtheid nog meer vergroot.

De vaardigheden en de ervaringen die ik heb opgedaan, neem ik nu weer mee in mijn werk als advocaat. Wat mij betreft bestaat er geen situatie zonder een oplossing. Praktische problemen: praktisch oplossen. Mijn drijfveer gaat dan ook verder dan cliënten juridisch goed adviseren. Ik wil dat ze weer verder kunnen: verder met bouwen, verder met ondernemen. Of verder kunnen met hun leven, simpelweg omdat het geschil is opgelost.

Ik handel pragmatisch en waar mogelijk in goed overleg met alle partijen, maar schuw zeker ook een procedure niet!

Ik werk voor ondernemers (in diverse branches), VvE’s en particulieren. Voor hen houd ik mij dagelijks bezig met het algemeen bestuursrecht, omgevingsrecht en handhaving, appartementsrecht en het burenrecht. Daarnaast adviseer ik regelmatig kleine en middelgrote gemeentes op het gebied van bouw- en omgevingsrecht.

Kort gezegd houd ik mij bezig met de (leef)omgeving waar ondernemers en bewoners mee te maken hebben. Denk dan aan bouw- of exploitatievergunningen, bouwplannen van de overheid, procedures over erfgrenzen en verjaring, maar ook juridische vraagstukken over verduurzaming, energietransitie en geothermie (aardwarmte).

Loop je tegen een uitdaging aan op deze gebieden of wil dat ik met je meedenk over een oplossing?

Stuur gerust een mail (info@vaalburgadvocatuur.nl) of stuur mij een whatsapp-bericht met het verzoek om terug te bellen (020 – 215 73 62). Geef dan ook aan wanneer je zelf bereikbaar ben, dan bel ik je gauw terug!

# # #

Mr. Karin Vaalburg is lid van de Vereniging van bouwrechtadvocaten (www.vbra.nl) en de Vereniging voor milieurecht (www.milieurecht.nl).

Daarnaast is zij onafhankelijk voorzitter van de Hoor- en Advies Commissie bezwaarschriften en klachten bij de provincie Overijssel.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft zij de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht
  • Omgevingsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Het kantoor

Het kantoor is gelegen op de Oostelijke Eilanden, een historische locatie waar van oudsher belangrijke industrie gevestigd was en dat nu industrieel erfgoed is. Het is de voormalige locatie van Werkspoor N.V., de verkorte en later de officiële handelsnaam van de Koninklijke Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel. Dit was een Nederlandse machinefabriek, bekend door onder meer (scheeps)stoommachines, motoren en rollend materieel. Het bedrijf is in 1827 opgericht door Paul van Vlissingen (1797-1876) en Abraham Dudok van Heel (1802-1873) met steun van koning Willem II . In 1954 werd besloten tot een algehele samenwerking met de Koninklijke Machinefabriek Gebr. Stork & Co. te Hengelo.

Op dit voormalige Werkspoor/Stork-terrein op de Oostelijke Eilanden, nabij de IJtunnel en de Piet Heintunnel, ligt het voormalig ontwerpbureau en hospitaal van Stork dat geheel gerenoveerd is, met behoud van originele details en materialen. De industrie is ondertussen weg en heden ten dage zijn hier vele kantoren gevestigd van zakelijke en creatieve ondernemingen.

Sinds 1 januari 2022 is dit de locatie van Vaalburg Advocatuur.

We zijn staan klaar om u te helpen. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op en wij zullen spoedig reageren.