Rechtsbijstandverzekering

We kunnen u ook van dienst zijn als u een rechtsbijstandsverzekering heeft!

Stel, als particulier of ondernemer heb je een rechtsbijstandsverzekering bij bijvoorbeeld DAS, ARAG, SRK of een andere verzekeraar. Je wil echter een eigen advocaat of een specialist bij jou in de buurt inschakelen. Mag dat? Ja, dat mag en is zelfs wettelijk geregeld.

Als verzekerde heb je recht op een eigen advocaat naar keuze wanneer je moet procederen. Dit procederen kan zijn bij een rechter, een ontslagprocedure bij het UWV of een bezwaar- of beroepsprocedure bij en tegen de overheid. De verzekeringsmaatschappij is dan verplicht om de kosten van jouw eigen advocaat geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Hoeveel advocaatkosten zij vergoeden hangt af van de polisvoorwaarden en hoe je de advocaat hebt ingeschakeld.

Belangrijk: neem tijdig contact op met je verzekeraar!

Als je voor rechtsbijstand verzekerd bent, is het voor de dekking van belang dat je iedere juridische kwestie direct aan je verzekeraar of tussenpersoon meldt. Laat ook aan je externe advocaat weten dat je verzekerd bent, zodat de inhoudelijke start van de werkzaamheden van de advocaat en je verzekering goed met elkaar afgestemd kunnen worden. Als dit niet goed gebeurt kan het zijn dat de advocaatkosten voor jouw zaak (gedeeltelijk) niet worden gedekt. De verzekeringsmaatschappij moet dus op de hoogte zijn van het feit dat je de bepaling van vrije advocaatkeuze inroept. Die keuzevrijheid gaat pas lopen als er geprocedeerd wordt of je een mediator inschakelt.

Kostenmaximum

Rechtsbijstandsverzekeraars maken je het soms lastig om een eigen advocaat in te schakelen. De meeste polissen kennen inmiddels wel een maximumvergoeding voor ‘externe kosten’. Vaalburg Advocatuur werkt echter met zeer concurrerende uurtarieven of vaste prijsafspraken. Hierdoor levert een maximum aan gedekte kosten doorgaans geen problemen op en dus ook geen beperking om de kosten via de rechtsbijstandsverzekeraar vergoed te krijgen.

Second opinion

Veel verzekeraars bieden in hun polisvoorwaarden ook nog de mogelijkheid om bij een geschil je zaak nog eens voor te leggen aan een onafhankelijke advocaat voor het geven van een second opinion. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de verzekeraar jouw zaak niet wil oppakken of overdragen aan een externe advocaat, omdat zij menen dat de reële kans op succes niet groot genoeg is. Daarmee zeggen ze feitelijk dat je een kansloze zaak hebt. Vaalburg Advocatuur heeft veel ervaring met het opstellen van second opinions en het beoordelen van de slagingskansen van zaken. Wij kunnen je in zo’n geval dus goed helpen.

Kortom, heb je een rechtsbijstandverzekering? Ook dan ben je bij Vaalburg Advocatuur aan het juiste adres!

Tarieven voor ondernemers

Juridische ondersteuning op maat voor ondernemers

Ondernemers hebben meer en meer behoefte aan hoogwaardige en flexibele juridische ondersteuning, zeker bij de huidige onzekere tijden. Wetgeving en regelgeving wordt steeds ingewikkelder en de financiële risico’s van een eventuele onduidelijkheid, zijn voor de ondernemer. De behoefte aan juridische ondersteuning komt vaak in pieken en dalen en de meeste ondernemers hebben geen juridische afdeling of juristen in dienst.

Heeft u als ondernemer een juridisch probleem dat snel en effectief opgelost moet worden? En dan zonder dat de teller direct gaat lopen voor elke vraag? Vaalburg Advocatuur biedt haar zakelijke klanten interessante juridische pakketten aan, waarbij zij zowel adviseert als procedeert, op de volgende rechtsgebieden:

 • Arbeidsrecht
 • Ruimtelijke Ordening (bouwvergunningen, bezwaar en beroep)
 • Handhaving door de overheid (bestuursdwang/dwangsom/boete)
 • Contracten, overeenkomsten en algemene voorwaarden (ook Engelstalig)

U kunt het pakket kiezen dat het beste bij uw bedrijf past. Wij berekenen overigens geen kantoorkosten.

Pakketten voor ondernemer*

 1. Vaste Prijs
  Met dit pakket is het mogelijk een vaste prijsafspraak te maken voor een enkele zaak. Er geldt dan een vaste prijs voor het overeengekomen doel, dienst of product. Elke zaak en elke cliënt is uniek en de hoogte van de vaste prijs hangt dan ook af van de wensen van de cliënt.
 2. MKB-Strippenkaart
  Het principe van de MKB-strippenkaart is dat u vooraf een bepaald aantal uur juridische dienstverlening inkoopt waarbij u korting krijgt op het honorarium. Uw korting loopt op, naarmate u meer uren inkoopt.
  De strippenkaart starten bij 5 uur tot een maximum van 50 uur:

  5 uur € 600 ex. BTW
  10 uur € 1180 ex. BTW
  15 uur € 1650 ex. BTW
  20 uur € 2200 ex. BTW
  25 uur € 2800 ex. BTW
  50 uur € 5000 ex. BTW
 3. Abonnement
  Wilt u vaker (per maand) een beroep doen op juridische ondersteuning, bijvoorbeeld omdat u aan de vooravond staat van een reorganisatie of al uw contracten wil vernieuwen, dan bestaat ook de mogelijkheid dit te doen op basis van een abonnement. Met een abonnement worden alle overeengekomen werkzaamheden verricht tegen een vast maandbedrag. Dit bedrag wordt vooraf gefactureerd. De omvang en prijs van het abonnement wordt in samenspraak met de cliënt bepaald. Voor abonnementen geldt dat ze initieel aangegaan worden voor de duur van ten minste drie maanden, waarna ze per maand opzegbaar zijn.

Hoe werkt het?

Mr. Karin Vaalburg neemt vooraf de tijd om uw onderneming te leren kennen en is te allen tijde uw persoonlijk aanspreekpunt. Zij werkt efficiënt: kan het op afstand gedaan worden, werkt zij vanuit kantoor. Contact is mogelijk via alle beschikbare digitale middelen. Is het beter om bij u langs te komen, is dat ook geen probleem.

Het voordeel van een vaste afspraak is dat u juridische ondersteuning flexibel kunt inzetten en in iedere gewenste fase kunt betrekken. Dit kan in het beginstadium zijn door het geven van een (eerste) advies, maar ook in een later stadium als procederen onvermijdelijk is.

U weet waar u aan toe bent, zowel qua expertise en tijdigheid van de juridische ondersteuning, als qua investering.

Nieuwsbrief

Bij elk pakket ontvangt u maximaal eenmaal per maand ook de nieuwsbrief met updates over voor uw onderneming interessante juridische ontwikkelingen en tips.

*Op alle pakketten zijn de Algemene Voorwaarden van Vaalburg Advocatuur van toepassing.